گزارش آرشیتکت(طراح) | آپارتمان مسکونی جی شیر

[ad_1]

آپارتمان مسکونی جی شیر در محله قدیمی از اصفهان به نام جی شیر قرار دارد که در مکتوبات مختلف از جی به لقب نام قدیم شهر اصفهان آمده هست. در روند طراحی(طرح ریزی) معماری علاوه بر بدست آوردن خواسته های مطرح شده از جانب کارفرما که هدف اساسی پروژه(طرح) به شمار می آمد ،۱ هدف فرهنگی هم […]

  • نام پروژه(طرح)
    آپارتمان مسکونی جی شیر
  • طراح
    دفتر معماری الشتر
  • مهندس آرشیتکت(طراح)
    حامد مرادی الشتر
  • مهندس سازه
    علیرضا زمانی
  • کارفرما
    عبدالعلی مهدویان
  • مساحت
    ۴۹۰ مترمربع
  • همکاران طرح
    ۱۳۹۵
  • عکاس
    پرهام تقی اف، فرشید نصرآبادی
  • کاربری
    مسکونی
  • وب سایت
    www.caoi.ir
  • توضیحات
    تقدیر شده در جایزه آرشیتکت(طراح) در بخش مسکونی آپارتمانی، ۱۳۹۵

آپارتمان مسکونی جی شیر در محله قدیمی از اصفهان به نام جی شیر قرار دارد که در مکتوبات مختلف از جی به لقب نام قدیم شهر اصفهان آمده هست. در روند طراحی(طرح ریزی) معماری علاوه بر بدست آوردن خواسته های مطرح شده از جانب کارفرما که هدف اساسی پروژه(طرح) به شمار می آمد ،۱ هدف فرهنگی هم دنبال شد.که طبعا این دو هدف در تکامل یکدیگر پیش رفته و علاوه بر بدست آوردن خواسته های کارفرما به روشی مطلوب، عکس العملی اعتراضی به نقص های بسیار و زشتی ها وآشفتگی های بصری در معماری معاصر اصفهان داشت.

این پروژه(طرح) نهایتا به ۱ پروژه(طرح) اعتراضی تبدیل شده و بیانیه ای را،  نیز مطرح کرد. برپایه ۱  دستور کار فیزیکی مشخص تصمیم گرفته شد فضاها به دو قسمت تقسیم شوند

۱- فضای اساسی و خصوصی برای هر واحد شامل: سالن ها، آشپزخانه، اتاق خواب ها و سرویس ها
۲- فضاهای مشاع شامل: نورگیر،دستگاه پله وپاگردها + تراس

مقیاس این فضاها با دقت به متراژهای مورد نیازشان نسبت به هم مشخص وتصمیم گرفته شد به اندازه مقیاس فضاهای مشاع وتراس ها به لقب فضای تهی از کل حجم پروژه(طرح) کاسته شود واین عملکردها (نورگیر،دستگاه پله وپاگردها + تراس) با قرارگرفتن در فضای شفاف و درنظر گرفتن تأمین نور برای فضاهای خصوصی واصلی درقسمت تهی قرارگیرند. با این اتفاق ، نور فضاها از سمت تهی تامین می شد و نیاز به پنجرهای بزرگ در نما مرتفع گشت.

کم کردن فضای تهی از حجم ،با به جا ماندن حجم فضای اساسی و ۱ دیواره به لقب حریم  همسایگی و فصل مشترک با همسایه همراه بود . این دیواره مسئولیت کیفیت بخشیدن به تمام فضاهای داخل حتی مشاعات را داشت.

با دقت به درنظر گرفتن شرایط اقلیمی و زاویه چرخش آفتاب برای دریافت نور در بازده زمانی بیشتر،ایجاد فضای تهی در سمت غربی پروژه(طرح) اتفاق افتاد. (درراستای پایبندی به ایده اولیه هر چه که اندازه های باز شو ها در نمای جنوبی ما کمتر می شد طبیعتا دید کمتری نسبت به منظر نا مناسب شهری داشتیم.از این رو هر چه از اندازه بازشوها در سطح نما کم می شد به مقیاس دو چندان بربازشوهای بدنه غربی و دید به نمای خود ساخته ما اضافه گشت وتمامی فضاها از مناسب ترین نور ودید برخوردار می شدند. از طرفی دیگر، کوچک بودن اندازه باز شوها در نما به قوی تر شدن ایده حرکت اعتراضی در راستای اهداف فرهنگی پروژه(طرح) کمک می کرد.)

منبع: وبسایت معماری معاصر ایران

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام : https://www.instagram.com/archcal 

کانال تلگرام : https://telegram.me/archreport_ir

اپلیکیشن تقویم معماری :  https://cafebazaar.ir/app/com.archreport.cal

[ad_2]

معماری تکست

پاسخ دهید